Haber

Unesco Onaylı Afyon Lezzetleri Antakya Fuar Alanında

Türkiye’nin UNESCO onaylı üç gastronomi kentinden biri olan Afyonkarahisar’ın lezzetleri Antakya EXPO alanında sunuldu. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve Nazan Savaş, Afyon’un asırlık tariflerini tatma fırsatı buldu.

Şef Hüseyin Yalavaç’ın hazırladığı menüyü kaydeden Savaş, Afyonkarahisar’ın bilinenin aksine çok zengin bir mutfağa sahip olduğunu belirtti.

Afyon mutfağının sucuk ve kaymaktan ibaret olmadığını belirten Başkan Savaş, “Yemekler bir şehrin kültürünü, kimliğini, birikimini ifade eder. Burada Afyon’un sadece kaymak ve sucuk olmadığını gördük. Lezzetin daha çok olduğunu fark ettik. lezzeti ve yeme kalitesi çok yüksek ürünlerle tanıştık.Afyon kültüründe yemek ve tatlıdan sonra çorba içildiğini öğrendik.Güzel insanlarla tanıştık.Kendi mekanımıza misafir olduk.Bizi ağırlayan herkese teşekkür ederiz. “

Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Barış Dal, Hatay’da güzel vakit geçirdiklerini ve EXPO alanını beğendiklerini söyledi.

AFYON MİSAFİRLERİNDEN EXPO’YA ÖVGÜ

EXPO alanında Hataylılara kendi mutfaklarını tanıtma fırsatı bulduklarını ifade eden Dal, “Başkanımız Lütfü Savaş ve ekibi Gastropoint’te mutfaklarını bizlere açarak bölge halkına kendi yemeklerimizi tanıtma fırsatı verdiler. Hataylılar EXPO alanını gezdik ve çok beğendik. Çocuk oyun alanları, konserlerin yapılacağı alan, bitkilerle. Önderliğimiz kendi imkanlarıyla çok keyifli bir alan oluşturmuş” dedi.

“BU YOLDA HATAY İLE BİRLİKTE YÜRÜYÜYORUZ”

Hatay’ı gastronomi alanında kardeş şehir olarak tanımlayan Dal, “Ülkemizin yöresel lezzetlerini her zaman birlikte tanıtmaya çalışıyoruz. Bu yolda birlikte yürüyoruz. Müzeleri, tarihi eserleri ve tarihi eserleri ile Hatay mutlaka görülmesi gereken bir yer. İnanç turizmi. Hoşgörülü insanları var. Sizi davet ediyorum” dedi.

Lezzet dolu gecede, misafirlere Afyonkarahisar mutfağından tandır çorbası, göce küttesi, patlıcan böreği, sucuk, afyon kebabı, vişne ve sade kremalı ekmek kadayıfı ve bamya çorbası ikram edildi.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar, bamya çorbasının yemeklerden ve tatlılardan sonra servis edilmesinin nedenini de belirterek, “Büyüklerimiz gazoz olmadığında sindirimi kolaylaştırmak için yemeklerden sonra bamya çorbası içerdi. Biz de bu geleneği yaşatmaya ve mutfaklarımızda yaşatmaya devam ediyoruz. .”

Afyon mutfağının lezzetleri, 29 Mayıs’a kadar Antakya EXPO alanında yer alan Gastropoint’te Hataylıları bekliyor olacak.

Kaynak: ANKA / Emel Türegün – Yerli

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu